Manchetknopen voor bij een bruiloft

Manchetknopen bruiloft

Manchetknopen zijn weer helemaal terug als modeaccessoire voor iedere heer op elke gelegenheid. In verschillende soorten en maten worden manchetknopen aangeboden dus het kan wat lastig zijn om er eentje te kiezen voor de bruiloft. Als we naar een bruiloft kijken dan kun je kiezen voor de meest spraakmakende manchetknopen of juist wat luxueuzer. Bij jouw trouwpak pak je natuurlijk graag uit en dan zijn manchetknopen een niet te missen item. In dit artikel zetten we even op een rijtje waarom manchetknopen erbij horen voor op de bruiloft en welke onze aanraders zijn. Wil je eerst nog weten hoe je een manchetknoop draagt? Bekijk dan ons eerdere blogbericht

Waarom zijn manchetknopen leuk voor op de bruiloft?

Bij een bruiloft moet je ervoor zorgen als bruidegom zijnde dat je er helemaal perfect uitziet. Het is tenslotte de dag van je leven dus bestaat er geen enkele reden om niet alles uit de kast te halen. Hier hoort dan natuurlijk een pak, een overhemd, een pochet én manchetknopen om het helemaal af te maken. Het wordt de leukste dag van je leven, dus dan wil je toch ook perfect gekleed zijn? Nu manchetknopen weer helemaal in de mode zijn, heb je gelukkig veel keuze uit allerlei verschillende soorten. Welke heb je zoal?

Wat voor manchetknopen kun je het beste kiezen voor de bruiloft?

Omdat er veel manchetknopen in omloop zijn is het goed om te weten dat ze ook verschillen in maten. Dit is vaak afhankelijk van de dikte van je pols en hoe strak je hemd eromheen zit.  Met een korte manchetknoop zal je hemd wat strakker zitten en met een lange knoop over het algemeen ietsje losser. 

Traditionele materialen zoals zilver en goud worden vaak gekozen voor manchetknopen voor de bruiloft. Let op dat hierbij ook de dasspelden van hetzelfde materiaal zijn. Deze regel geld ook voor als je andere sieraden draagt zoals een horloge. Draag je een horloge met een zilveren kleur, dan zal je ook zilveren manchetknopen erbij moeten zoeken. Het klinkt misschien als onzinnige details, maar op een dag als je bruiloft is het geen tijd om deze niet mee te laten tellen.

Gepersonaliseerde manchetknopen voor de bruiloft

Een trend van manchetknopen op de bruiloft is dat mensen kiezen voor een gepersonaliseerde manchetknoop door de trouwdag in de eerste knoop te graveren en zijn initialen of van de vrouw op de andere knoop. Op deze manier heb je unieke manchetknopen die je nog voor de rest van je leven kan bewaren voor de mooie herinneringen. Deze worden vaak geleverd in materiaal van hout of zilver en variëren in prijs tussen de 25 en 110 euro. Deze leveren wij helaas nog niet, aangezien graveren een vak is waar anderen beter in zijn, zo eerlijk moeten we zijn.

Draag geen manchetknopen met onzinnige vormen

Doe dit asjeblieft niet als je de bruidegom bent, want dit soort manchetknopen zijn meer geschikt voor informele gelegenheden zoals de borrel of een verjaardagsfeestje. Voor een bruiloft mag je best flink uitpakken en dat doe je door vrolijke manchetknopen te dragen, maar geen manchetknopen die niet bijdragen aan het thema van de bruiloft. Let dus goed op de dresscode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *