Manchetknopen vastmaken, hoe doe je dat?

Manchetknopen zijn een accessoire in de kledingkast van iedere heer om een mooie indruk mee te maken op elk feest. De laatste jaren zijn ze weer een ware comeback aan het maken. Bij onze website kun je al helemaal uitpakken op dit gebied aangezien wij specialist zijn van bijzondere manchetknopen. Alleen kan het wel moeilijk zijn om deze knopen vast te maken. Je wil er natuurlijk wel goed uitzien als je bijvoorbeeld manchetknopen wil dragen op een bruiloft. Om deze reden hebben wij voor jou een stappenplan gemaakt om te leren hoe je manchetknopen kan vastmaken. Zo zit je er in ieder geval niet in de knoop!

Benodigdheden voor het vastmaken van manchetknopen:

  • Een overhemd geschikt voor manchetknopen, zonder vaste knopen aan de manchetten. Dit wordt ook wel een overhemd met dubbele manchetten genoemd.
  • Een setje manchetknopen

Stap 1: Doe je overhemd aan

Trek je een overhemd met dubbele manchetten aan en zorg ervoor dat je de manchetknopen al klaar hebt liggen.

Stap 2: Vouw het manchet van je overhemd dubbel

Kijk wat voor soort manchetknopen je hebt. Het is namelijk verschillend per soort manchetknoop hoe je deze vast kunt maken.* Sla vervolgens het manchet van je overhemd dubbel. Op die manier kun je knoopsgaten aan elkaar verbinden en kan de manchetknoop er dus in. Zorg ervoor dat de knoopsgaten precies op elkaar komen te liggen. 

Stap 3: Maak de manchetknopen vast

Steek nu de manchetknoop door de verbinding erdoorheen. Wanneer dit gelukt is kun je de sluiting bevestigen en zit de manchetknoop vast. Zorg ervoor dat het aan de goede kant vastzit. Het hele punt van manchetknopen dragen is immers om een verzorgde en soms chique indruk uit te stralen. 

Vouw nu de mouwen van je overhemd dubbel. 

*Alle type manchetknoopaansluitingen op een rij

De torpedoaansluiting of de Boyer-sluiting: prik de manchetknoop door het gaatje heen en draai er vervolgens aan om het goed vast te laten zitten. Vrijwel alle manchetknopen van Bijzonderemanchetknopen.nl hebben deze sluiting.

De walvisstaart: Deze knoop heeft de vorm van een boog waardoor het manchet aan de binnenkant meer ruimte krijgt. De walvisstaart komt minder vaak voor dan de torpedo, maar ligt net ietsje beter. Je trekt ze allebei op dezelfde manier aan.

De vaste sluiting: Met deze aansluiting is het iets lastiger om de knoop te bevestigen aangezien het minder flexibel is dan de andere vormen. 

De omkeerbare sluiting: Deze knopen hebben op elke kant een design wat je leuk kan afwisselen.  Verder bevestig je deze nog wel op precies dezelfde manier als de eerder genoemde opties.

De sluiting met ketting: Dit is wel de meest ingewikkelde manchetknoopaansluiting die je kunt hebben. Mocht je dus voor de eerste keer manchetknopen dragen dan is het iets handiger om te beginnen met een andere vorm. Door de ketting kan de manchetknoop wat losser gedragen worden en je kan aan beide kanten naar de knoop kijken.

Tip:
Als het je niet lukt om met bovenstaande tips een manchetknoop om te krijgen kun je het beste het gewoon even vragen. Voorkom dat er iets kapotgaat, want dat zou helemaal zonde zijn.

Zorg ervoor dat de manchetknopen wel geschikt zijn voor de gelegenheid maar ook bij je outfit. Bij een borrel kun je uiteraard bijzondere manchetknopen dragen maar bij een bruiloft is het gepast om iets luxueuzere te dragen. 

Manchetknopen kopen bij Bijzonderemanchetknopen.nl

Bij onze webshop hebben wij allerlei manchetknopen voor jou in de aanbieding. Kies voor manchetknopen die jouw persoonlijkheid of passie extra kleur geven zoals vlag manchetknopen of muziek manchetknopen. Knal jij er uit met onze gele badeenden, knalrode kreeften of onze roze varkentjes? Of kies je voor een low-profile aanpak met stalen manchetknopen met dobbelstenen, muzieknoten of vliegtuigen? Kies wat past bij jou!

Al onze bestellingen worden gratis thuisbezorgd en over retouren doen wij gewoon niet moeilijk. Snel al onze bijzondere manchetknopen bekijken? Dat doe je in onze winkel.