De meest bijzondere manchetknopen aller tijden

Manchetknopen zijn een noodzakelijke accessoire in de kledingkast van iedere heer om een mooie indruk mee te maken. Bij Bijzonderemanchetknopen.nl kun je al helemaal uitpakken op dit gebied aangezien wij specialist zijn van bijzondere manchetknopen. Om jou een beetje wegwijs te maken in de wereld van deze unieke modeaccessoires hebben we in dit artikel de echte spraakmakers even op een rijtje gezet. Daarbij beginnen we nog even met een klein stukje over de geschiedenis, want dan snappen we nog iets beter waarom manchetknopen deze welverdiende status hebben bemachtigd als een chique accessoire in de modewereld.

Een korte geschiedenis over manchetknopen

Rond de zeventiende eeuw waren de manchetknopen ontstaan. Destijds was het nog voor het praktisch nut, omdat het vooral bedoeld was voor bescherming van de mouwen tegen de harde wind. Ook werd de manchetknoop gezien als iets van de arbeidersklasse en was het helaas daarom nog niet in trek. Pas in de negentiende eeuw kwamen de manchetknopen terecht bij het bredere publiek en vanaf de jaren twintig werd het echt een modieuze accessoire voor elk chique evenement waar men een smoking, rok of pak draagt. De meest bijzondere manchetknopen waren ook rond die tijd gemaakt als een leuk cadeau voor je man op een bruiloft. Tegenwoordig roept de manchetknoop nog veel waardering op als een klassieker in de garderobe van iedere heer, maar is het minder vanzelfsprekend. De manchetknoop is echter wel weer bezig met een opmars nu het weer helemaal in is. Met manchetknopen kun je je dus onderscheiden van de rest en een goede indruk achterlaten.

De meest dure manchetknopen

Als je gaat voor een echt chique uitstraling dan is een manchetknoop met een diamant wel echt iets voor jou. Dit soort knopen geven een zeer strakke zakelijke uitstraling, maar het kan zelfs in een privésfeer gedragen worden bij een leuk feestje. Denk dan bijvoorbeeld aan de maand december rond de kerst, oud en nieuw of zelfs Pasen. 

Natuurlijk zijn er ook manchetknopen gemaakt die wel iets meer zijn dan chique. Zulke uitzonderingen die alleen in de kledingkast van miljonairs te vinden zijn. Een specifiek voorbeeld hiervan zijn de gele diamanten manchetknopen geproduceerd door Jacob & Co ter waarde van maar liefst 4.195.000 dollar! Het voorste deel van de manchetknopen bestaat uit een gewicht van ongeveer 21 karaat diamant en 18 karaat witgoud. Dit is natuurlijk een geschenk dat eigenlijk alleen weggelegd is voor een koning of keizer. Mocht iemand van adel nog een verbluffend cadeau zoeken dan is dit een echte aanrader.

De oudste manchetknopen

Eén van de meest oude manchetknoopsoorten zijn de ketting-schakelmanchetknopen. Ze zijn herkenbaar aan de ketting en twee identieke stukken daar middenin.  Deze knopen komen van oorsprong van nog voor de industriële revolutie. Dit waren de eerste manchetknopen vanwege de iets makkelijkere constructie in vergelijking met alle anderen. Het is lastig om terug te halen welke manchetknoop binnenin deze soort nou exact de oudste was, maar als je graag manchetknopen wil in historische stijl, dan zijn deze zeker wat voor jou! 

Meest besproken manchetknopen

Voor de meest besproken manchetknopen heb je natuurlijk de gekste vormen nodig. Denk bijvoorbeeld aan die ene vriend die weer gekke knopen draagt met zijn hemd bij een borrel. Voorbeelden van dit soort manchetknopen zijn vormen in een telraam of een romeinse helm. Of heb je onze poepemoji manchetknopen al eens gezien?

Meest veelvoorkomende manchetknopen

De meest veelvoorkomende soort manchetknoop is wel de torpedo manchetknoop. Er zit een kneveltje op wat je heel makkelijk aan je overhemd vast kan maken. Vanwege het feit dat deze manchetknopen zo eenvoudig vast te maken zijn, worden ze ook het best verkocht. Het nadeel van deze manchetknopen is dat het er aan de achterkant wel wat minder goed uit kan zien. Alleen blijft de manchetknoop een detail en gaan er weinig mensen kijken naar de achterkant van deze knoop. Deze regel geld voor informele gelegenheden zoals de borrel, maar houd wel wat rekening met dit detail bij serieuze feestjes zoals de bruiloft.

Cuff manchetknopen

Conventional cuffs manchetknopen kan men maar beter niet dragen bij een kenner, omdat de knoop er simpelweg niet mooi uitziet in het midden van deze twee knopen. Het is daarentegen wel een optie voor als je zou willen kijken of het dragen van manchetknopen is voor je is. 

Lastigste manchetknopen om te dragen

Chained cuff manchetknopen worden wel beschouwd als de meest ingewikkelde manchetknopen om aan te doen. Het vereist wat oefening om deze manchetknopen aan te doen vanwege de ketting, maar het is de moeite waard. Door het feit dat deze knoop ietsje meer flexibel zit kun je het wat meer relaxed dragen. 

Minst bekende manchetknopen

Toen de manchetknopen erg in de mode waren werden natuurlijk verschillende soorten geproduceerd die allemaal net ietsje andere kenmerken hadden. Sommigen daarvan raakten in trek bij men in die tijd, maar één soort bracht het er helaas erg slecht vanaf: de snap link. Bij de snap link klik je de manchetknopen op elkaar zodat deze vast komen te zitten. Een voordeel is dat je deze manchetknoop al vast kan maken voordat je het overhemd aantrekt. Helaas zijn deze manchetknopen die in de jaren 20 zijn gemaakt nauwelijks in omloop, dus je zal ze niet zo vaak zien.

De meest persoonlijke manchetknopen

Voor een feestje dat helemaal om jou of je geliefde gaat is een manchetknoop met jullie namen erin gegraveerd perfect voor je bruiloft! Het is een ware trend rond deze feestjes aangezien je het zowel goedkoop als wat duurder kan laten graveren. Meestal hangt de prijs van het materiaal af.

Dit bericht is gepost in tips. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *